fbpx

Szakmai Facebook oldal népszerűsítése – Hogyan csináld?

Egy szakmai Facebook oldalon fontos, hogyan tudsz aktív és érdeklődő követőbázist kialakítani. Most 9 lépésen összeszedtem nektek, hogyan tudjátok hatékonyan népszerűsíteni oldalatokat.

 

Fontos azonban megemlíteni, hogy attól hogy egy Facebook oldalt sokan követnek, az nem jelenti azt, hogy az oldal eredményes. Korábban volt nagy divat a követő vásárlás vagy éppen a lájkolásra buzdító nyereményjátékok, amik bár lehet hogy sok követőt bevonzanak de nem mindegy kiket, hiszen közel sem elhanyagolható tényező, hogy kik azok, akik követnek téged.

Alapvetően érdemes úgy felépíteni egy Facebook oldalt, hogy tényleg azok lájkoljanak be és azok kövessenek, akik a célközönségedbe tartoznak, akik elmennek a szalonodba és akiket érdekeli a szolgáltatásod.

 

Hogyan építsd fel Facebook oldalad?

 1. Első lépés miután kitöltötted az oldalad alapvető információit, hogy meghívod az összes ismerősöd illetve a már meglévő vendégköröd hogy lájkolja az oldalt. Ne érezzétek, hogy ez kellemetlen, vagy ciki, nem szokott ezzel probléma lenni, inkább örüljetek, hogy van egy új oldalatok és legyetek rá büszkék. Ha tényleg jól érzi magát a vendég és elégedett a munkáddal, akkor szívesen lájkol majd, sőt még akár véleményt is ír, aminek különösen nagy jelentősége van akkor, amikor valaki új szalont keres.
 2. Második lépésként érdemes különböző szakmai csoportokban (pl.: fodrászos, kozmetikumos csoportokban) megosztanod az oldaladat, a saját posztjaidat. Olyan csoportokban is érdemes ezt megtenned, ahol a célközönséged megtalálható. Például ha a fiatal lányok a célcsoportod, akkor a vásárlással, tippekkel kapcsolatos csoportokban is érdemes próbálkoznod.
 3. Kezdj el rendszeresen posztolni! Naponta legalább 1-2 posztot érdemes megosztanod. Ez nem jelenti azt hogy minden nap órákat kell eltöltened vele, hiszen könnyedén be tudod időzíteni a posztokat, így elég ha heti egyszer leülsz és beidőzíted már egy hétre előre.

 1. Kezdj el hirdetni! Hidd el, sokkal kevesebb pénzt kell elköltened, mint amennyit gondolnál.
 2. Kezd el gyűjteni a vendégvéleményeket! A pozitív véleményeknek rendkívül nagy jelentősége van, de akkor sem kell megijedni, ha negatív véleményt kapsz. Fontos hogy minél hamarabb, lehetőleg 1 napon belül írásba reagálj rá, légy segítőkész és megértő.
 3. Találd meg azokat a facebook oldalakat, csoportokat, amelyek a te célcsoportodat célozzák meg, viszont nem konkurenciáid.  Ilyen lehet például egy esküvői ruhaszalon, étterem stb. Próbálj meg beszélni velük hogy megoldható-e, hogy kölcsönösen posztoljatok és kedvezményt adjatok egymás vendégeinek, ezzel is segítve egymás vállalkozását.
 4. Aktív blogolás! Hetente legalább 1 blogot érdemes megírni, ezt lehet facebookon belül vagy vannak ingyenes blog felületek de a már meglévő weboldaladra is feltöltheted cikkeidet. Írhatsz szakmai dolgokról, kezelésekről, trendekről a lényeg hogy folyamatosan frissüljön a tartalom.

 1. Facebook nyereményjáték indítása! Itt nem arra a fajta játékra kell gondolnod, hogy lájkold az oldalt és kapsz egy nagy csomagot, mert ezek nem azt a célközönséget vonzzák be, amire neked szükséged van. A tökéletes nyereményjátékról már korábban készült egy cikk, amelyet ITT meg is tekinthettek.
 2. Végső lépésként pedig próbáld meg a követőidet interakcióra buzdítani. Mit is jelent ez? Ehhez fontos megérteni, hogyan is működik a Facebook. A Facebook szűri a tartalmakat, méghozzá az alapján, hogy mennyire vagy közeli kapcsolatba valakivel. Ha mondjuk valakivel állandó kapcsolatban van Messengeren, nagy valószínűséggel neki mindig látod a posztjait az üzenőfaladon. Tehát az alapján szűri a tartalmat, hogy téged mi érdekel a legjobban.
  Így az oldalak esetében is, azoknak az oldalaknak látod a posztjait, amire rákerestél, ahova kommenteltél.
  Ez azt jelenti, hogy ha minél több embernek szeretnél megjelenni, akkor minél több interakciót kell kiváltanod a követőidből. Ezt el lehet érni kérdésfeltevéssel, vélemény kéréssel, játékokkal, a lényeg hogy követőid aktívak legyenek!

Szeretnél még több hasznos tippet kapni?
Kövess minket a Facebookon!