fbpx

Rólunk mondták

Kedves Alexandra!
Ma vettem részt online a közösségi média workshopon ami nagyon nagy inspirációt és lelkesedést adott nekem. A covid miatt lecsappant vendég kör és munka hiány miatt elment a kedvem a vállalkozásommal foglalkozni. De az előadásod annyira vissza hozta az életkedvemet, hogy lelkesedéssel és az új tudással amit tőled kaptam neki fogtam a változtatásoknak!
Alig várom a következő workshopot ❤
Köszönöm
Oros Dóra - szalontulajdonos

Én a Canva workshoppon vettem részt!
Rengeteg hasznos dolgot tanulhattam meg Tőletek!👍🏻Színvonalas oktatásban volt részem! Nagyon elégedett vagyok mert hasznosítani tudtam azonnal a tanultakat! Érthető, lényegre törő és részletes volt minden tudásanyag amit kaptunk!
Nagyon szépen köszönöm,hogy részt vehettem az oktatásotokon! Kedvet kaptam a további együttműködéshez is🤗!
Patrícia Buchammer

Szandra és Zsóka elképesztő profizmussal igyekezett átadni több éves Canvában szerzett tapasztalatát. Step by step minden alapot türelmesen elmagyaráztak: sablonok, betűtípusok, képminőség, színek harmóniája, kiemelés, minden, ami a saját arculat megalkotásához szükséges. Lehetőségünk volt gyakorlatban is poszt, feed szerkesztésére, majd minden résztvevő elkészült tartalmához konkrét javaslatokat kaptunk. Ismét egy zseniális és hasznos képzésen vehettem részt. Köszönöm önzetlen segítségeteket! Szandra nagyszerű csapatod van

Polyák Mónika, kozmetikus mester, szalon tulajdonos

Köszönöm a Canva képszerkesztési oktatást.

Nagyon sok hasznos információt, ötletet kaptam a mai nap folyamán. Olyan dolgokat tanultam a tanfolyam alatt aminek nagy hasznát fogom venni mind a Facebook, Instagram és a többi social media oldalaimon. Söt privátban is.

Az előadás tematikusan volt felépítve, nagyon jó volt, hogy tesztelni tudtuk a tanultakat, majd Alexandra és Zsóka  átnézték , kijavították majd még több tanáccsal láttak el bennünket. 

Nagyon köszönöm

Rosalie Daftson

Hálásan köszönöm, hogy részt vehettem a Privát marketing tanácsadás esszenciája oktatásodon.Hihetetlen, hogy mi szépségszakmában dolgozók, akik mellesleg nem mindig rendelkeznek azokkal a tulajdonságokkal, amelyekkel marketing szempontból rendelkeznünk kellene, általad igazán sikeressé válhatunk és megteremthetjük magunknak azt a munkalégkört, amelyben igazán létezni szeretnénk.

Rengeteg információval gazdagodtam, tisztán, érthetően kaptam meg tőled minden olyan ötletet, amely tudom, ha megfogadom, akkor csakis előre fog vinni, hiszen minden szavadból sugárzik az a profizmus, tudatosság, amellyel a munkádat végzed és melyet kételyek nélkül érdemes követni.Köszönöm még egyszer!

Szabó Éva Anita, Frézia Szalon, Nagyszalonta

Szia Szandra:)
Köszönöm szépen a találkozót:)
Úgy érzem mi is hamar szárnyakat kaptunk! Nagyon hasznos volt, köszönjük szépen!:)

Ságiné Boldizsár Reni

Köszönöm szépen, hogy részt vehettem a mai oktatáson, szuper jó téma, hasznos, remek előadás volt mint mindig

„Marketing stratégia és tervezés tanácsadásra először privát formában 2018. decemberében ültünk össze Szandrával. Több oldal jegyzetelés után megkaptam a következő évi iránymutatást. Konkrét, meghatározott tervekkel, egész más szemszögből láthattam a vállalkozásomat.

2021 februárjában ismét a legjobbkor jött ez a online oktatási lehetőség. Évkezdet, tervek, feladatok, inspirációk. Stratégiailag a legjobban felépített kérdőív, és annak lépésről-lépésre történő elemzése igazi esszencia év elején a tervezésben. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a típusú képzést, privát tanácsadást. Nélküle nem tud működni egy jól felépített vállalkozás. Köszönöm a lehetőséget, önzetlenséged kedves Szandra

Polyák Mónika, kozmetikus mester, szalon tulajdonos

Óriási segítség volt Nekem az üzleti stratégia tervezés kurzus.

Kicsit elapadt a lelkesedésem mostanában és megkaptam azt a mondatot, ami ki is hozott ebből az állapotból .

Mostanában csak az üzlet céljaival foglalkoztam, a személyes céljaimat háttérbe szorítottam. 

Ahhoz, hogy a maximumot tudjam adni, a saját “elemeimet”is tölteni kell. 

A stratégia felépítésének és kivitelezésének végrehajtására is megkaptam a válaszokat és a feladatokat.

Így még hatékonyabban tudok haladni minden téren a céljaim felé.

Nagyon szépen köszönöm Szandi

Kosztáczky Tímea

Köszönöm a mai napi workshop-ot  2021.02.14

Alexandra nagyon sok értékes anyagot , tapasztalatot osztott meg a mai nap folyamán  . Hasznos tanácsokkal látott el bennünket, résztvevőket

Sok új dologra világított rá. Most rajtunk múlik hogy alkalmazzuk a hallatottak

Köszönöm és további sok sikert és együttműködést kívánok

Rosalie Daftson

Ez volt az első alkalom, hogy részt vettem Szandra kurzusán, de biztosan nem az utolsó. Fantasztikus volt, érthető, hasznos – nagyon sok mindent át fogunk tudni ültetni a mindennapokba! Köszönöm szèpen 🙂

Miskolczi Dóra

Novemberben voltam az első Beauty Business konferencián, csodálatos élmény volt. rengeteg tudással gazdagodtam.

Ott nyertem egy konzultációt Alexandra Barna -val melynek köszönhetően ismét fejlődtem.

Köszönöm az időt és az energiát amit a csapatotok ránk szépség szakemberekre fordít, hogy többek lehetsünk.

Tagscherer Veronika

Szandi a legjobb mentor és a kolléganőkkel is öröm együtt lenni. Igazi önzetlen, segőkész csapat. Én nagyon örülök, hogy a részese lehetek!

Héjja Izabella

Nagyon jó ötlet volt, hogy részt vettem a TikTok oktatáson. Részletesen megismertem, hogyan működik ez az alkalmazás, és hogyan segítheti a kozmetikai szalonom és szolgáltatásaim reklámját. Azóta aktívan foglalkozok  a TikTok profilom kialakításán, igyekszem inspirációt meríteni a többi felhasználótól. Sok rövid, kreatív videóbejátszás van a szépségszakmát illetően is, ki szeretném aknázni ezen lehetőségeket. 

Szandra nagyon érthetően és lelkesítően tartja az előadásait, ez most is ugyanígy történt. 

Köszönöm, Szandra a hasznos infókat. A kedves kollegináknak pedig csak ajánlani tudom Szandrát is, és a TikTok használatát is. 

Petrovszki Tímea

Azért szeretek Szandra képzésein részt venni, mert minden social média újdonságot, szuper lehetőséget azonnal megoszt velünk. Így elsők között tudok csatlakozni a legjobb platformokhoz – jelen esetben a TikTok-hoz.

Praktikus, megvalósítható ötletekben mindig kifogyhatatlan.  Köszönöm, hogy részt vehetek a mindig fantasztikus energiát sugárzó kurzusaidon.

 

Polyák Mónika

Nagyon szépen köszönöm a hétfői oktatást.

Először is nagyon példaértékű volt,hogy ingyenessé tetted ezt a kurzust. Nemcsak időt és energiát szántál ránk, hanem rengeteg tudást, ötletet adtál át. Azt gondolom nagyon kevés ilyen önzetlen ember van mint te. Hálásan köszönöm. 

Véleményem :

1. Rengeteg, érthető tudásanyag.

2. Weboldal: Már elkezdtem átfésülni az oldalam és javítani a hibákat és még jobbá tenni a tanultak szerint. Kisebb nagyobb sikerrel. Hosszú és aprólékos munka.

Szerintem az első szünet nagyon korán volt.Még bírtuk volna figyelemmel.

Nagyon jó, hogy megosztottad és felvetted az anyagot,hiszen azért jó visszanézni 1-2 dolgot.

3. Fizetett hirdetés készítése: Mikor érdemes elkezdeni a jelenlegi helyzetben hirdetni? Ha újra nyithatunk?(ezt egy kicsit hiányoltam)

Összességében nagyon érdekes és tanulságos nap volt. Egy kicsit újra belelendültem és kedvet kaptam az” online világhoz”. Sokkal inkább kedvelem a kozmetikázást, de most ez egy olyan időszak, hogy érdemes evvel foglalkozni. Sokkal inkább mint újra és újra kitakarítani a lakást és az üzletet. Kicsit felturbózott a hétfői nap és nem azon siránkozom, hogy mikor nyithatok. Ezt is neked köszönhetem.

Martikán-Kovács Ildikó

Ismét sokat tanultam Szandrától. Már egész délután a hallottakon dolgozom. Javítom a hibáim. Szeretném megkérdezni hogyan működik az 1 órás konzultáció? Érdekelne. Mindent köszönök. 🥰🥰🥰🥰 

Paál Zsuzsanna

Az egyik legjobb dolog, ami történt velem, a legjobb amire valaha is áldoztam marketing szempontból. A legelsők között regisztráltam a VIP klubba. Mindenképp a csapat tagja akartam lenni. Akkor egy „elveszett bárányka” voltam. Van egy fő célom, ami miatt elkezdtem az egész kozmetikát, ez adott volt, de gőzöm sem volt arról, hogyan kezdjek neki. Nos ebben hatalmas segítség a klub, mert ott egymást segítjük. Ha kell ötletelünk, ha kell lelkizünk, ha kell tanulunk. Mikor mire vágyik a csapat.

Hatalmasat fejlődtem én magam is.

Ha nem lenne a VIP klub még most sem lennék elég magabiztos egy egyszerű áremeléshez sem.

Mindennek a szíve, mozgatórugója Szandra, akinek fantasztikus a tudása, számtalan ötlete van, és mindig mutat nekünk valami újat, ő tart minket egyben.

Mindig hálás leszek.

Ja és a járvány ideje alatt az online VIP talik is szuperek, hatékonyak voltak.

Szatmári Cintia

Sziasztok!

Először is szeretném megköszönni ezt a tréninget.
Boldog vagyok hogy jelentkeztem, ott lehettem. Szuper volt az a trükk, hogy hogyan ajánld a krémeket, mi az a picike eltérés.

Köszönöm a munkátokat, a szuper tréninget, a segítőkészségeteket!

Nagyon jól éreztem magam! További sok sikert, remélem még találkozunk 🙂

Ceglédi Nikoletta

Kezdetek óta tagja vagyok ennek a szuper kis csapatnak … Közös érdeklődés, közös szakma, közös problémák, amiket együtt oldunk meg közösen ötletelve. Úgyis a legtöbben egyedül dolgozunk, egyedül próbálunk előre lépni, egyedül nézünk szembe a megoldandó helyzetekkel. Na itt nem, itt egész más. Bármi ötlet, kérdés felmerül, megy az üzenet a közös csapiba és aki tud azonnal adja a megoldást, javaslatot. Óriási segítség! Na és persze a tündibündi társakról nem is beszélve!!

Herendiné Asztalos Andrea

Először vettem részt Szandra képzésén a fő témánk a Social Media témakör volt.

Lenyűgöző odaadással tud tanítani. Számomra órási segítséget nyújtott, teljesen új szemléletben látom a Social Media felülete. Fogalmam nem volt hogy miként is kell eredményesen hirdetni, Szandrától mindezt elsajátíthatjuk. És sok más apró praktikával szembesített minket hogy miként is lehetünk eredményesebbek a vállalkozásunkban.

Igen is szükségünk van segítségre ha eredményes, trendi, sikeres vállalkozást szeretnénk létrehozni/fenntartani/magunk mögött latni.

Szívből ajánlom a Beauty Marketing Experts mindenkinek, Barna Alexandra egy igazán profi szakember.

Már nagyon várom az újabb találkozást!

Üdvözlettel

Lash Heléna

Egy 1 napos Social Media gyakorlati képzésen vettem részt és nagyon tetszett! Sok újdonsággal szembesültem és most már hatékonyan fogok tudni hirdetni közösségi oldalakon. 😊

Nagy Lívia

Nagyon szuper volt a tegnapi social media képzés, érthetően, emészthető módon, jól felépítve és határtalan türelemmel adta át Szandra a tudnivalókat, rengeteget tanultam belőle. A kiscsoportos létszám miatt mindenkivel tudott külön-külön foglalkozni, válaszolni a kérdéseinkre. Köszönöm, és már nagyon várom a következő alkalmat.

Kertészné Sági Gabriella

Nagyon hálás vagyok Alexandrának és a csapatnak, hogy ott lehettem! Minden percét élveztem, szerintem minden kifogástalan, kiváló volt! 

További sok sikert kívánok!

Zolcsák Katalin

Most voltam először egy konferencián így számomra pozitív gondolatokat ès tudást szerezhettem,viszont mivel fodrász vagyok ès tudom hogy egy kozmetikai beautyn volt az előadás ès több kozmetikus volt mint fodrász😁de èn ennek ellenère hiányoltam a fodrászos tèmákat.

Andi

Jó részese lenni egy olyan közösségnek, ahol mindenki támogatja a másikat! Számos hasznos tanácsot kapunk és a hangulat mindig nagyon jó, bármilyen kérdéssel tudunk Szandrához és egymáshoz is fordulni Szeretek VIP tag lenni, sok tudással gyarapodtam

Julianna Horváth

A tréning fantasztikus volt! Tele lettem ötlettel, aminek az ” uborka” napokon neki is ülök. Rengeteg hasznos információval láttál el bennünket. Nagyon sok érdekes témát is hoztál, amikről máshol soha nem is hallottam. Nagyon köszönöm! Várom a folytatást!:)

Fanni

Kicsit félve mentem a mai marketing képzésre. Ez egy olyan terület számomra, ami muszáj, de nem szeretem. Gondoltam végigszenvedem a napot, lesz ami lesz. Ezzel szemben Alexandra olyan zseniálisan összerakta a tanfolyam anyagát, hogy 10-től 18-ig fenntartotta a figyelmünket, kicsit sem volt száraz, sőt!!! Konkrét használható tippeket és javaslatokat adott a kezünkbe, amivel akár már holnaptól teljesen más nézőponttal és részemről életemben először lelkesen vetem bele magam a saját brand-em felépítésébe!!!Köszönöm!!!!

Forró Albert Mónika

Köszönöm, hogy részt vehettem az előadásokon. Mindenki előadása tetszett.

Blascsák Anita

Most voltam először és minden előadó nagyon tetszett, érdekesnek és hasznosnak találtam. A regisztrálás körül volt kis kavarodás, de megoldották és.ez is szimpatikus volt.

Kenesei Judit

Most nagyon lelkes lettem. Szuper volt és érthető, a végén az ötletelés nagyon inspiráló volt és egymás után jöttek az ötleteim, hogy mit csinálok majd, már csak a kivitelezést kell gyakorolnom, amihez a tanultakat fel tudom használni. 

Nagyon szépen köszönöm.

 

László Tímea

Nagyon szépen köszönöm ezt az ‘ajándék napot’!  Most látom pontosan, hogy a kulcsszavak megtervezése mennyire fontos, ha bármelyik online platformon meg szeretnék jelenni, ez az alapja! 

Olyan ötleteket, trükköket is kaptam tőled, amikkel el tudom készíteni az írásos anyagaim SEO-zását. Ezzel pedig a Google keresőben szépen előre tudom léptetni a szalonunkat. Húú, nagyon jó volt ez az oktatás (is)!!

Szandi mindenféle udvariaskodás nélkül mondom, imádom minden tanfolyamodat! Olyan tudáshalmazt adsz át, ami nélkül nem tudnánk az online világában létezni és a felszínen maradni, haladni! Már nagyon várom, hogy végre személyesen is találkozzunk a VIP-pes csapattal, már nagyon hiányoznak a lányok is!

Herendiné Asztalos Andrea

Véleményem az oktatásról az, hogy Alexandra és a csapatotok nagyon profi! Nagyon sok újdonságot tanultam az oktatás során, igyekszem mindent beépíteni és hasznosítani!

Köszönöm a lehetőséget, hogy ebben a helyzetben ingyenesen megnézhettem az oktatást! Biztosan részt veszek a következőn is!

Rózsáné Aufmuth Lili

Nagyon hasznos volt a mai workshop, ezúton is köszönöm szépen! Rengeteg információval lettem gazdagabb és irtó motivált lettem. Tele a fejem mindeféle hasznos gondolatokkal!

🥰🙏 Azért meg külön köszönet, hogy még szombat este is velem foglalkoztatok, hogy be tudjak jutni a mai workshopra!! Az egész csapat maximálisan segítőkész és kedves! 💖Köszönöm!!

Alíz Béres-Prokop - sminkes

Alexandra nagyon sok értékes anyagot , tapasztalatot osztott meg a mai nap folyamán  . Hasznos tanácsokkal látott el bennünket, résztvevőket

Sok új dologra világított rá. Most rajtunk múlik hogy alkalmazzuk a hallatottak

Köszönöm és további sok sikert és együttműködést kívánok

Rosalie Daftson

Köszönöm a tegnapi napot!

Egy tökéletesen felkészült, jól összefogott és nagyon hasznos előadást hallhattunk!

Ami nekem kiemelkedett! A csoportmunka szenzációs volt!

Mindig gondom volt az áremeléssel, talán ezentúl jobban tudom kezelni.

Eddig is törekedtem a vendégeim maximális kiszolgálására, de innentől Élmény Szolgáltatást nyújtok!

További sok sikert! Találkozunk legközelebb!

Szeretettel:

Marian

Én tavaly májusban kerestelek fel Titeket azzal,hogy  szeretném megvásárolni a 3 havi 150 000 Ft-os csomagot. Leírtam, hogy mit tudok, mit nem. Ehhez képest Szandra a Vip klubot ajánlotta, ami lényegesen kevesebb költség. Korábban is szimpatikus volt a cég, de ezek után főleg. 

Amióta tag vagyok és követem az utasításokat( mert hát Szandra a főnök :D) azóta lényegesen megnőtt a Vendégforgalom. Simán árat emelek és sikerül elérni a célközönségem. Mivel a facebook mindig újít én pedig nem bírom követni, szeretnék még nagyon sokáig tag lenni. A kis közösség, ahová tartozunk pedig nagyon segítőkész és barátságos 🙂 

Szandrának köszönhetően most átlagban napi 4 óra munkával megvan az a bevétel, ami korábban 12 óra munka mellett volt.

Vivien

A Szalon marketing csoport tagja voltamelőször, ahol mindig éreztem a kommunikáción a valódi értéket és a segíteni akaró szándékot, ami az első pillanattól kezdve megfogott.

Majd részt vettem az első Beauty Business konferencián , ahol Szandra könyvét is kézhez vehettem. A konferencia sokrétű és in spiráló volt, a könyv pedig nagyon informatív, és még a kezdők is könnyedén megértik és átlátják a sokszor bonyolultnak tűnő folyamatokat.

A konferencián nyertem meg az egy órás online konzultáció lehetőségét, amit múlt héten sikerült megtartanunk. Az esti időpont ellenére Szandra hihetetlenül kedves és türelmes volt, teljesen kitöltöttük az egy órát és nagyon hasznos információkat kaptam mind a honlapommal, mind a facebook oldalammal kapcsolatban! Nagyon megéri egy hozzáértő, de „friss” szemmel átnézetni a social media felületeinket, hogy kaphassanak egy kis „löketet” az online felületeink. Példaértékű, amit csinálsz, nagyon köszönöm, hogy (Te és a csapatod) vagytok, fogunk még találkozni! 

Ágnes Petrán

Szinte elsők között csatlakoztam én is, akkor kezdő vállalkozóként a legjobb befektetésem ez a VIP csopi volt. Azóta kb 180fokos fordulatot vett a vállalkozásom, hála a sok szeretetnek, biztatásnak, inspirácionak, kedves kollégáknak. Már a kis csomag is aranyat ér!

Szatmári Cintia

Hálásan köszönöm, hogy részt vehettem a Privát marketing tanácsadás esszenciája oktatásodon.Hihetetlen, hogy mi szépségszakmában dolgozók, akik mellesleg nem mindig rendelkeznek azokkal a tulajdonságokkal, amelyekkel marketing szempontból rendelkeznünk kellene, általad igazán sikeressé válhatunk és megteremthetjük magunknak azt a munkalégkört, amelyben igazán létezni szeretnénk.

Rengeteg információval gazdagodtam, tisztán, érthetően kaptam meg tőled minden olyan ötletet, amely tudom, ha megfogadom, akkor csakis előre fog vinni, hiszen minden szavadból sugárzik az a profizmus, tudatosság, amellyel a munkádat végzed és melyet kételyek nélkül érdemes követni.Köszönöm mégegyszer!

Szabó Éva Anita

Ez volt az első konferenciám Veletek. Szerintem nagyon jó szervezés volt, minden előadás pontosan kezdődött, érdekes volt és nagyon sok hasznos információt kaptunk illetve emberileg is sokat adott. Külön hála Pál Feri atya előadásáért és a végén a meglepi szoftver használatért. 👍

Bardócz Ágota

Hatalmas fejlődési lehetőség, életem legjobb döntése volt, hogy beléptem a klubba Rengeteget tanulok, bőven van mit és nagyon élvezem ezt a pozitív, egymást támogató közösséget! Tök jó, hogy mindenféle szakmából vagyunk, más a rálátásunk a szépségiparra, sokszínűek vagyunk egyéniségben is. Szandra pedig olyan profi témákat és tanácsokat hoz nekünk, amiket azonnak be tudunk építeni a vállalkozásunkba El sem tudok képzelni ennél személyre szabottabb marketinget

Zsuga Kata

Nagyon örülök, hogy részt vettem a konferencián. Sokkal többet kaptam, mint amire számítottam. Az előadók rendkívül inspirálóak voltak, így sokat merítettem a rendezvényből és nem csak szakmailag hanem magánemberként is! Gratulálok a rendezvényhez és hálásan köszönöm!

Névtelen

Egy ideje követlek és megfogadom a tanácsod. A könyved is kitanulmányoztam és alkalmazom. Örülök,hogy már személyesen is találkoztam  veled és kaptam 1 óra ajándék tanácsadást tőled.

A mai oktatást nagy érdeklődéssel vártam. Ismét nem csalódtam.  

A legtöbb dolgot alkalmazom, de mindig szeretem a megerősítést, hogy jó úton járok. Ami számomra a leghasznosabb gondolat volt, hogy ültessem le gyönyörű szalonomban /4 éve nyitottam új szalonom/ a vendéget,  hogy körül tudjon nézni. 

Én mindig igyekszem már a kezelő székbe ültetni a vendégeket,  hogy ne érezzék úgy, hogy várni kell. Erre nem is gondoltam, hogy rögtön csukva van a szeme és semmit nem tud levenni a környezetünkből.

Bár a diagnosztizálást és a vendég kikérdezését mindig elvégezzük, de akkor már a kezelő székben ül és csak rám figyel.

Nagyon tetszett a falka vezéres gondolatod és rájöttem,hogy ezt én pont így csinálom, a nélkül, hogy tudatos lett volna.

Nekem a prémium termék és szolgáltatás értékesítése nem túl  nagy gond,de ha még jobb vagyok benne még többet tudok értékesíteni.

A szalon nyitási bejelentkezésed is nagyon tetszett,de ott én tudtam volna segíteni,mert pont ezeket az utakat jártam be. Kb az őrület határán járva,néha úgy éreztem abba hagyom, de mikor kész lett az maga volt a mennyország.

Az értékesítési napló még számomra egy új dolog, de bevezetem. Az utánkövetés résznél is rájöttem, hogy még többet kell kommunikálnom. Bár a nagy munkák után azt hiszem megteszem. Szeretik a vendégek, érzik a törődést és meglepődnek az új vendégek rajta. Úgy érzem ettől is más vagyok /jobb vagyok/  a kolléganőimhez képest. Nagyobb a bizalmuk velem szemben. 

Ezek nagyon fontos dolgok csak rengeteg dologra kell figyelni. Néha van ami elmarad vagy rövid időre leáll. Sajnos szeretek majdnem mindent magam intézni.

Köszönöm a mai oktatást. Nagyon hasznosnak találtam.

Sok sikert új szalonodhoz!

Paál Zsuzsanna

Nagyon tetszett az oktatás, érthető és átfogó képet festett. Hasznosítani fogom a tanultakat.

Kiss Beáta

Mondd el a véleményed rólunk Te is!

Strong Testimonials form submission spinner.