fbpx

Próbáltál már játékot hirdetni Facebook követőid között, de nem hozta a várt eredményt? Szerettél volna játékot indítani, de nem tudtad, hogyan állj neki, mik a szabályok? Alábbi cikkünkben segítünk Neked a hatékony Facebook játékok felépítésében.

Ugye Te is számtalanszor játszottál már különböző Facebook játékokon, amin értékes, vagy éppen kisebb nyereményeket lehetett nyerni? Kommentelni, megosztani, like-olni kellett, hol kisebb, hol nagyobb sikerrel. Egy jól megtervezett és összerakott játék olyan embereket vonz majd az oldaladra, akiket valóban érdekel az általad megosztott tartalom, nem csak a like-ok számát növelik majd. Megmutatjuk Neked, hogyan szűrd ki a szerencsevadászokat, akikből szinte biztos, hogy soha nem lesz vendég.

 

Mi a legnagyobb hiba, amit elkövethetsz?

Csak az oldalad like-jainak növelése a célod. Attól, hogy sokan vannak az oldaladon, még nem biztos, hogy ők mind potenciális vendégek is.

Tipp: Ha szeretnéd felrázni a követőidet, esetleg új termék vagy szolgáltatás bevezetésén gondolkodsz, mindenképp érdemes belevágnod egy nyereményjáték megszervezésébe. Arra is jó lehetőséget kínál a nyereményjáték, hogy leteszteld, milyen áron vennék meg az új terméked, vagy vennék igénybe az új szolgáltatásod. Hogyan csináld? Legyen az a feladat, hogy megtippelik a termék vagy szolgáltatás árát. Ezzel a módszerrel nem csak azt tudod majd meg, hogy mennyi pénzt hajlandóak áldozni rá leendő vendégeid, de mivel el kell olvasniuk a leírást, hogy tippelni tudjanak, máris megismerik az új terméket vagy szolgáltatást.

Ne csak Te tartsd be a szabályokat

Minden játéknak kell, hogy legyen szabályzata, de ne félj, nem kell hosszú oldalakon át fogalmaznod. Bőven elég néhány mondat, ami viszont minden fontos részletet tartalmaz. Ha elkészül, csak töltsd fel a honlapodra vagy a Facebook oldaladra a jegyzetek közé, hogy el tudják olvasni a leendő játékosok.

Mit szerepeljen a szabályzatban?

 • Pontos kezdési és záró időpont (dátum, óra, perc)
 • Kik vehetnek részt a játékban? (ezzel elkerülhetőek a miért pont ő típusú kérdések)
 • A nyerés feltételei (mit kell megtenni ahhoz, hogy ő nyerjen, mit és hogyan kell megválaszolni, milyen képet kell feltölteni stb.…)
 • A nyeremény pontos megnevezése (pontos név, darabszám)
 • Sorsolás és eredményhirdetés pontos ideje, illetve mikéntje
 • Nyertesek értesítésének módja (e-mailben, hozzászólás formájában, privát üzenetben)

A Facebooknak is megvannak a maga játékszabályai, nézzük melyek ezek:

 • Minden esetben szükséges egy játékszabályzat
 • Mentesítened kell a Facebookot a felelősség alól, tehát nem állíthatsz olyat, hogy ezt a játékot a Facebook támogatja
 • Csak „Oldalakon” lehet nyereményjátékot kezdeményezni, privát profilból, személyes idővonalon és csoportban nem. Nem kérheted meg a játékosokat arra sem, hogy ezeken a helyeken osszák meg a játékot.

Abban az esetben, ha megszeged a fenti szabályokat, a Facebook törölheti a nyereményjátékodat, vagy akár le is tilthatja az oldalad, jobb esetben rövidebb (24 óra), rosszabb esetben hosszabb időre is.

Íme két példa, a nem szabályos játék felhívásra:

Like-old az oldalunkat, és nyerj! Minden hónapban kisorsolunk az új like-olók között egy ajándékot!

Mi volt ezzel a felhívással a baj? Nem kérheted meg a játékosokat, hogy like-olják az oldalad.

Oszd meg ezt a bejegyzést, és nyerj!

Mi volt ezzel a felhívással a baj? Nem kérhetsz megosztást. Ebben az esetben eleve igazságtalan a sorsolás, hiszen a láthatósági beállítások miatt biztosan lesz olyan megosztás, amit nem látsz majd.

Hogyan legyél szabályos?

Like-old ezt a bejegyzést, és nyerj!

Kommentelj, és a hozzászólók között sorsolunk!

Tölts fel egy képet kommentben!

Szavazz a reakciógombok segítségével, és a szavazók között sorsolunk!

Melyik termék a kedvenced a képen láthatók közül? Kommentelj!

Tipp: Mindig törekedj az egyszerűségre, így nem csak a későbbi konfliktusokat kerülheted el, de még a saját dolgodat is megkönnyítheted.

Mutatunk néhány működő játék ötletet, amelyet, ha alkalmazol, biztos lehetsz a sikerben

 1. Fotók minden mennyiségben

Ez a fajta játék kisé nagyobb kreativitást igényel, mint a hagyományos kommentelős módszer. Kérd meg a követőidet, hogy töltsenek fel képet az általad forgalmazott termékkel, az általad készült frizurával, sminkkel stb. Beküldési határidő július 1. 24.00, sorsolás július 2. 08.00

 1. Tesztre fel!

Csinálj tesztet a Vendégeidnek! Kérdezd őket a hajukkal, bőrükkel kapcsolatos tényekről, teszteld, mennyire tájékozottak. Aki 90% feletti eredményt ér el, kap egy ajándék terméket vagy szolgáltatást, kisebb kedvezményt. Játék vége július 01. 10.00

 1. Adj címet a képnek!

A legfrappánsabb cím, ami a legtöbb like-ot kapta, nyer egy 10%-os kupont. Sorsolás holnap délután 17.00-kor!

 1. Ha csak egyetlen szolgáltatásunkat vehetnétek igénybe egy éven át, melyik lenne az?

Írjátok meg a hozzászólások között, és nyerhettek egy ajándékkártyát! Játék vége júlis 03. 20.00, sorsolás július 04. 10.00

 1. Írjátok be a hozzászólások közé, hogy “szeretem a hajam” /” gyönyörű vagyok” stb., és

a következő alkalommal amikor nálunk jártok 20% kedvezményt kaptok. A kommentelési határidő holnap délután 18.00

Ha szükséged van további segítségre közösségi média oldalakkal kapcsolatban, akkor válaszd szolgáltatásunkat a Social Media mentorálást!

Szöveg: Petrás Imola