fbpx

Érdekel, hogyan tudod a legtöbbet kihozni az Anyák napjából szalonban?

Éppen csak túl vagyunk a karácsonyon és a valentin napon, és máris itt egy újabb marketing lehetőség…  Az anyák napja. Az Anyák napja hatalmas marketing bónusz szalonodnak és kiváló lehetőséget kínál értékesítésed növeléséhez.

Nem engedheted meg magadnak, hogy kimaradj.De nem is kell. Hadd mutassam meg, én mit csinálok az ügyfelekkel:

 

1. Gyors online marketing ötletek anyák napjára

Szeretnéd, hogy anyák napi kínálatod, promóciód és csomagjaid kitűnjenek?

Kezdd a szalon weboldalával

Tehát inspiráld őket. Hozz létre egy weboldalt, amely bemutatja ajándékötleteid az anyukáknak, és hirdesd a szalon ajándékkártyáit is. Soha nem tudhatod, lehet, hogy még magukat is megajándékozzák páran.

John Lewis honlapja ezt nagyon okosan az anyukák érdeklődése alapján tette meg:

 

#SzalonMarketing tipp: Ne szégyenlősködj. A vendégek nem költenek szolgáltatásaidra, termékeidre, ha nem tudják, mit kínálsz. Akkor másnál fogják elkölteni pénzüket. Tehát hivatkozz weboldaladra minden lehetséges alkalommal – az hírlevélben, a hirdetésekben és a közösségi médiában.

 

A 80:20-as szabály

Valószínűleg a leggyakoribb hiba, amit a szalonok tulajdonosai elkövetnek a közösségi médiában az az, hogy túl akciósak…

Helyette inkább alkalmazd a 80:20-as szabályt. Győződj meg róla, hogy a közösségi bejegyzéseid 80% -a legyen tele tippekkel, szórakoztató és hasznos információkkal, és csak a bejegyzéseid 20% -a szóljon értékesítési üzeneteidről.

#SzalonMarketing tipp: Nyerd meg Őket egy kis nosztalgiázással:

  • Ossz meg retro-haj készítő videókat az Instagramról vagy a Pinterestről.
  • Indíts beszélgetést a klasszikus TV mamákról
  • Kérdezd meg követőidtől, hogyan inspirálja őket az anyukájuk.

 

Online marketing versenyek anyák napjára

Átalakulás verseny:

Anyának lenni hihetetlenül kemény munka, minimum megérdemlik ezt az ultrakényeztetést. Szervezz „Anya-lánya” átalakulás versenyt Facebookon és a weboldaladon. Ezzel nem csak e-mail adatbázist nyerhetsz, ami az egyik legértékesebb marketing eszköz, de még közösségi média eléréseidet is növelheted egy ilyen aktivizáló eseménnyel.

Anyák napi selfie verseny:

Sürget az idő? Valami gyorsat és egyszerűt szeretnél? Mit szólnál egy anya-lánya selfie versenyhez? Tökéletes anyák napjára.

 

2. Anyák napi szalon promóciók egyszerűen

Minden haj- és szépség üzlet a városban ugrik az Anyák napi promóciós lehetőségekre, ezért ne felejts el valami testreszabottat, szokatlant és személyeset kínálni. Olyan ajándékot kínálj, ami figyelmességre utal.

Itt egy gyors és egyszerű módja, hogy fejleszd ajándékaid és szalonod marketingjét. Az anyák napja a legjobb lehetőség, hogy összefogj a hasonló gondolkodású helyi üzletekkel és testreszabott csomagokat, promóciókat készíts velük – valamit ami azt kiabálja: „Te vagy a legjobb anyuka a világon.”

 

Menj biztosra, hogy ez egy nyereséges kapcsolat legyen mindkét üzlet számára. Előre egyezzetek meg arról, hogy hol, kinek és hogyan értékesítitek a közös csomagot.

Például megegyezhettek abban, hogy mindketten…

  • Hirdetitek a Pinteresten, Twitteren vagy az Instagramon
  • Ugyanazt az #Anyáknapi hashtag-et használjátok
  • Belerakjátok a hírleveletekbe
  • Az üzletben értékesítitek
  • Kiposztoljátok Facebookra

3. Gyerekbarát szalon marketing ötletek anyák napjára

 

Az apukák is vásárolni fognak gyerekeikkel- valószínűleg az utolsó pillanatban. Keress módot rá, hogy inspiráld őket, és egyszerűsítsd meg nekik a vásárlást!

Próbáld ki ezeket a marketing ötleteket!

Adj egy tippet: Posztolj egy listát az anyák napi ajándék ötleteidről a honlapodra, hírleveledbe és a közösségi média oldalaidra, bárhova, ahol az apukák láthatják.

Gyerekbarát ajándékok: Az ajándékkártyák és a haj- vagy szépségápoló szettek unalmas ajándéknak tűnhetnek, ha 7 éves vagy. Tedd ezt is tetszetősebbé a kicsiknek, tegyél a kártya mellé valami kézzelfoghatót, amit becsomagolhatnak és a kártyával együtt odaadhatnak anyukájuknak.

Ingyenes ajándékcsomagolás: Mindig népszerű az apukák körében. Tarts néhány anyák napi üdvözlőlapot is szalonodban, így az apukák úgy hagyhatják el szalonod, mint akik jó munkák végeztek.

Szalon rendezvény: Egy szórakoztató esemény szervezése is jól működik, bár elismerem, nem mindenkinek ez ugrik be az egyszerű marketing ötletekről. De például összedolgozhatsz egy helyi fotóssal, aki családi képeket készít rendezvényeden. Talán a legjobb anyák napi ajándék, főleg, ha mellé egy kényeztető szolgáltatást is kap anyu.

4. Szalon marketing ötletek férfiaknak anyák napjára

Gondolom szalonodban az ügyfelek nagy többsége nőkből áll. A nők természetesen vesznek anyák napi ajándékokat, de a férfiaknak is látnia kell szolgáltatásaidat, ajánlataidat, és ajándékötleteidet.

#SzalonMarketing tipp: Válassz partnernek egy túlnyomó részt férfi ügyfelekkel rendelkező helyi üzletet, hogy egy friss célközönségnek mutathasd meg promócióid. Aztán megköszönheted a szívességet apák napján. Az edzőtermek, férfi ruhaboltok, éttermek, sport klubok ígéretes jelöltek.

5. Nyereséges volt az anyák napja szalonodnak?

Mint mindig, most is ellenőrizd és mérd le, hogy mely promócióid voltak sikeresek anyák napján, és melyek nem.

Ha szeretnél segítséget a marketing bármely területén akkor fordulj hozzánk! Online konzultációinkon részletesen átbeszéljük az elképzeléseidet, terveidet, és egy személyre szabott ajánlatot állítunk össze szalonod számára.

Tudj meg többet az Online konzultációról!