fbpx

Ugye Te is kihozod a legtöbbet a rendelkezésedre álló lehetőségekből? Ha úgy érzed, nemmel válaszolnál erre a kérdésre, akkor olvass tovább, és tudd meg, hogyan készíts tökéletes születésnapi ajánlatokat Vendégeidnek, amelyekkel nem csak felvidíthatod, de hűséges törzsvendégekké is teheted őket.

 

Biztosan Te is vezetsz nyilvántartást Vendégeidről, esetleg erre szolgáló szoftvere is van szalonodnak, amiben nem csak elérhetőségeiket vagy következő időpontjaikat tárolod, de születési dátumukat is. Ez nagyszerű lehetőség számodra, hogy még jobban elkötelezd Vendéged, viszont érdemes jól felkészülni rá, hiszen ilyen alkalom csak egyszer adódik egy évben.

Felejtsd el az egyszerű születésnapi jókívánságokat!

A módszer, amit ilyenkor alkalmaznod kell a siker érdekében, az egy személyre szabott, exkluzív ajánlat, amitől nem csak fontosnak érzi majd magát Vendéged, de  ezzel a gesztussal megmutathatod neki, hogy ő nem csak egy a sok Vendéged közül, hanem különleges számodra. Nem elég egy egyszerű hírlevél, amiben elmondod neki aktuális ajánlataidat és mellesleg felköszöntöd a születésnapján, ilyenkor bizony elő kell állni valami nagyobb durranással. Persze nem kell egyből hatalmas ajándékokra és 90%-os kedvezményre gondolni, elég lesz egy apróbb figyelmesség is.

 

Egy levél és egy bélyeg többe kerül, mint egy e-mail, de hatásosabb is!

Azoknak a Vendégeidnek, akik rendszeresen látogatnak el hozzád, és igazi törzsvendégnek számítanak, küldj egy levelet (igen, postai úton), amiben egy személyre szabott ajánlattal kívánsz nekik Boldog Születésnapot.

Néhány tipp, hogy milyen ajánlattokkal kedveskedj Vendégednek:

  • 20% kedvezmény kedvenc kezeléséből
  • Ajándék frissítő arcmasszázs következő kezelése mellé
  • Ajándék mini termék (vagy normál méretű, általad választott termék)
  • Személyre szabott csomag, ami kifejezetten a szülinaposnak szól

Fontos, hogy ne kényszernek érezze a vásárlást, vagy az időpontfoglalást, így az ajándékot ne kösd összeghatárhoz, vagy konkrét kezeléshez. Kalkuláld ki úgy az ajándék vagy a kedvezmény mértékét, hogy az ne csak neki okozzon örömet, hanem szalonod forgalmának is.

Vásárolj készen, vagy inkább tervezz?

Érdemes egy grafikus segítségét kérni a kártya vagy üdvözlőlap megtervezéséhez, hiszen így szalonod arculatához fog igazodni a köszöntő is, és a nyomdai elkészítés sok esetben olcsóbb, mintha készen megvásárolnád. Mire figyelj a tervezésnél?

  • Úgy nézzen ki, mint egy születésnapi kártya, ne pedig úgy, mint egy szórólap
  • Válassz olyan design-t, ami férfiaknak és nőknek is elküldhető
  • Mindig tüntesd fel a kártyán a pontos feltételeket, hogy el tudd kerülni a későbbi félreértéseket
  • Szabj meg egy határidőt, amíg a kedvezményt beválthatja
  • Időzíts úgy, hogy a kártya a Vendéged születésnapja előtt érkezzen meg, mert az utána érkező köszöntő elveszíti a varázsát
  • Ha van rá időd, írd meg kézzel a címzést és az üzenetet, hiszen ez még személyesebbé teszi a köszöntőt

Hurrá, ma van a születésnapom!

Vendéged születésnapjának lehetősége nem merül ki a kártyával. Köszöntsd őt egy frissítővel, vagy kis csokival, amikor ellátogat hozzád, és bánj vele igazi VIP Vendégként. Ha megfogadod tippjeinket, hidd el, hogy habozás nélkül fog ajánlani Téged ismerőseinek, és hosszú időre elkötelezheted őt magad és szalonod mellett.

További szalon marketing tippekért kövesd folyamatosan blogunkat, és növeld könnyedén szalonod forgalmát egyszerű, de annál hatékonyabb módszerekkel.

Ismerd meg szolgáltatásainkat!

Írta: Petrás Imola