fbpx

Nyári hajápolás

Arra gondoltunk, hogy összeszedünk Nektek egy pár hasznos információt, hogyan kezeljétek hajatokat a nyár folyamán, hogy egészséges és ápolt maradhasson.

Tudnotok kell, hogy a káros UV-sugarak bontják a hajszálak belsejét. Ennek következtében a festett és a természetes színű haj is fénytelenné, fakóvá, rugalmatlanná és durva tapintásúvá válik.
A sós tengervíz, klóros strandvíz, hőség,  – mind-mind veszélyt jelent nyáron a hajra. Korszerű, speciális anyagokkal, hasznos trükkökkel, odafigyeléssel és a hajvégek rendszeres vágásával azonban védekezhetsz ellenük.

Tanácsaink:
Meleg időben sokkal több folyadékot veszítünk, mint télen, a folyadékhiány pedig nem csak a bőrt, hanem a hajat is száríthatja és károsíthatja. Ezért fontos, hogy sok, napi 2-2,5 liter folyadék fogyasztásával és hidratáló szerek használatával tápláljuk a hajat.
FullSizeRender
Napozás előtt mindig használjatok UV-védő spray-t vagy olajat. Nemcsak véd a káros UV-A és UV-B sugaraktól, hanem hidratálja is a hajszálakat.
Ha huzamosabb időt töltötök a napon, használjatok kalapot, kendőt vagy baseball sapkát, hogy védjétek a hajszálakat, a hajhagymákat és a fejbőrt.

Arra viszont minden esetben figyeljetek, hogy a fejfedő jól szellőzzön.
Klóros vagy sós vízben való fürdőzés után mindig öblítsétek át hajatokat.
Használjatok napozás utáni ápoló pakolást! Ezek a készítmények revitalizálják, helyreállítják a sérült hajszerkezetet, segítenek megkötni a vizet a haj belsejében, így segítve a megfelelő vízháztartás megőrzésében.
Fogyasszatok nyáron még több halat, sajtot és tojást, mert a haj számára fontosak a szervezetbe bejuttatott fehérjék, vitaminok.

A haj sajnos ugyan úgy leéghet, mint a fejbőr és a töredezett hajvég pedig a károsodás biztos jele. Ez ellen az egyetlen megoldás a sérült részek eltávolítása, ezért nyár végén hajvágás mindenképp ajánlott.

Szép nyarat, jó pihenést!

Szöveg: Muzsik Edina
Forrás: Muzsik Fodrászat