fbpx

Hajszínváltoztatás – Mit? Miért? Hogyan?

Egyre több vendéged szeretne változtatni a hajszínén, a sötét színből szeretnének világosabb árnyalatot, esetleg egy elrontott hajfestés nyomait szeretnék eltüntetni? A hajszínváltoztatás egy rendkívül nehéz és időigényes folyamat. A tökéletes végeredmény érdekében nagyon fontos a megfelelő szakértelem és a professzionális hozzávalók. Ezért most nektek, fodrászoknak összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a hajszínváltoztatásról.

Hajszíntan

Mind tudjátok, a természetes haj színét egy 10-es skálán lehet megvizsgálni, festett hajaknál ez lehet 11-es és 12-es is. A nehezebb feladatot a színárnyalat beazonosítása jelenti, melyhez már kellő tapasztalat szükségeltetik, hiszen a haj pigmentjei fogják befolyásolni a végeredményt. Azt azonban, hogy egy vendégnek melyik pigmentből mennyi van a hajában, nagyon nehéz megállapítani.

 

Fekete vagy nagyon sötét haj világosítása

Ebben az esetben a természetes vagy festett hajban lévő pigmentek világosítása történik a kívánt színmagasságig, rendkívül kíméletesen és fokozatosan. Majd az újrapigmentálás által létrehozzuk a vágyott hajszínt. Ez az eljárás nagy körültekintést igényel a fodrász részéről, hiszen, ha túl gyorsan próbálod Vendéged haját szőkíteni, annak szerkezete súlyosan sérülhet.

Amennyiben vendéged fekete hajszínből világos szőkét szeretne, különleges odafigyeléssel és körültekintéssel kell eljárni, ezért rendkívül fontos a szakmai felkészültség, és a minőségi termékek használata! Az aktuális hajszíntrendeket, és színkeverési technikákat könnyedén elsajátíthatod egy-egy szakmai továbbképzés alkalmával, így Vendéged biztosan maximálisan elégedetten fog tőled távozni! A hajszínváltoztatás ezen része nem csak különösen hosszú munkafolyamat, de a hajszerkezet sérülésének is ilyenkor a legnagyobb a kockázata. Egy szerkezetében sérült hajat pedig igencsak nehéz tökéletesen visszapigmentálni, tehát egyenletes, szép szőke színűre festeni, mert roncsolt hajban nehezebben ragadnak meg a pigmentek, vagy pár mosás után ki is kopnak belőle, így Vendéged elégedetlen lehet a végeredménnyel.

A világosítás utáni visszapigmentálás során az eredmény nagyban függ a hajban “maradt” pigmentek színösszetételétől. Ilyenkor inkább egyedileg kikevert festéket használj, akár 3-4 alapszínből is, hogy a hiányzó pigmenteket pótolni, a feleslegeseket pedig semlegesíteni tudják.

A haj színárnyalatának megváltoztatása

A másik gyakori eset, amikor hasonló színmagasságú (2-3 árnyalatnyi különbség), de teljesen más árnyalatú hajszínt kérnek Tőled vendégeid. Ilyen például, ha valaki vöröses hajszínből lilás árnyalatút szeretne, meleg arany színből, hideg hamvasat, ide tartoznak a különböző pasztell árnyalatok és azok a színek is, amelyek a természetben nem találhatóak meg (pl. pink, kék, zöld).  Ebbe a kategóriába soroljuk azokat az eseteket is, amikor valakinek elrontják a hajszínét, és nem lett egyenletes a festés, foltossá válik, több nemkívánatos szín keveredik benne egymással.

Ilyenkor depigmentálással kezdődik a folyamat, mely során a lehető legtöbb olyan pigmentet megpróbáljuk eltávolítani a hajból, ami a nemkívánatos hajszínt eredményezi. Ezután pedig egy újabb folyamat következik, a festés, ami a felesleges, megmaradt pigmentek színének semlegesítését jelenti és az új hajszín kialakításáért felel.

Ez a folyamat is elhúzódhat akár 4-6 órán át is, attól függően, hogy milyen mértékben változtatjuk a haj színét, és az is számít, hogy milyen a haj eredeti állapota. Egy sérült, töredezett haj esetében sokkal lassabban és óvatosabban kell a folyamatot végigcsinálni.

A tökéletes végeredményért válaszd a minőséget!

Annak érdekében, hogy tökéletes eredményt érhess el vendégeid haján, válaszd a minőséget! Olyan professzionális technikai megoldásokat és fejlesztéseket kínálunk a szakembereknek és vendégeinknek egyaránt, amelyek könnyen alkalmazhatóak, innovatívak és bizonyítottan csökkentik a környezetünkre gyakorolt káros hatásokat.

Forrás: Selective Professional

Ha érdekelnek az aktuális trendek, és a beauty világ újdonságai, látogass el Beauty blogunkra, ahol rengeteg érdekességgel várunk! Amennyiben nem csak a trendek érdekelnek, hanem szeretnéd, hogy szalonod még sikeresebb legyen, jelentkezz Termék és Szolgáltatás Értékesítés tréningünkre, ahol mindenre megtanítunk, hogy belőled is igazán profi értékesítő válhasson!