fbpx

Esküvői Frizura tanácsok

– arcformák szerint –

 

Mindegy, hogy vendégednek szögletes, kerek, vagy ovális arca van, Neked fodrászként az a dolgod, hogy megalkosd számára a tökéletes frizurát élete nagy napjára! Ehhez nyújtunk segítséget cikkünkben. Alapvetően öt arcformát különböztetünk meg: ovális, kerek, szív alakú, szögletes és gyémánt. Cikkünkben George Northwood, a hollywoodi hírességek kedvenc frizura stylist-jának tippjeit osztjuk meg Veletek!

 

Ovális

Az ovális arcformával rendelkező hölgyeknek általában vagy hangsúlyos álluk van vagy magas homlokuk. Egyúttal arcuk inkább hosszabbnak tűnik, mint szélesnek, ezért egy kissé csalnunk kell, hogy az esztétikus arányokat optikailag vissza tudjuk állítani.

George tanácsa: „Ez valójában a leggyakoribb arcforma, amit a szalonban láthatunk. Nagyon fontos egy hosszúkás arcformánál, hogy a frizura semmiképpen se nyújtsa azt még tovább és ne is keskenyítse.”

Tedd:
– Törekedj egy olyan forma kialakítására, ami optikailag megtöri az arcvonal hosszát, mint például egy laza, fél oldalra fésült frufru.
– A kontyot a fej középvonalának magasságában tűzd meg, vagy fésüld át az egész frizurát az egyik oldalra.
Ne tedd:
– Kerüld az arcot hosszában nyújtó és a homlokot kiemelő frizurákat.
– Oldalt ne lapítsd le a hajat, mert ettől még keskenyebbnek tűnik az arc.
– Kerüld a középválaszték használatát, hiszen ettől a szemek optikailag lejjebb tolódnak és még hosszúkásabbnak tűnik az arc.

 

Kerek

Jó hír a kerek arcú vendégek számára, hogy ez a forma általában fiatalos, angyali külsőt kölcsönöz viselőjének. A rossz hír pedig az, hogy ebben az esetben kicsit nehezebb megtalálnunk azt a kifinomult stílust, ami tökéletesen passzol hozzá.

George tanácsa: „A kerek arcforma esetében érdemes hangsúlyos textúrákat és hullámokat létrehozni, melyekkel keskenyítheted az arcot és megtörheted annak szabályos formáját.” 

Tedd:
– Törekedj laza, leomló frizura megalkotására. A legjobb, ha az arc körül néhány apró tincs is megjelenik.
– Olyan frizurákban gondolkodj, amik felfelé nyújtják az arcot.

Ne tedd:
– Kerüld a túl feszes és lesimított frizurákat, hiszen ezektől még kerekebbnek tűnik az arc.

 

Szögletes

Bár a szögletes arcforma az egyik legkarakteresebb és ezáltal leginkább figyelemfelkeltő is, mindenképpen arra kell törekednünk, hogy finomságot és lágyságot csempésszünk az összhatásba.

George tanácsa: „Amikor szögletes archoz készítesz frizurát, nagyon fontos, hogy minden esetben finomságot és lágyságot adj neki.”

Tedd: 
– Adj textúrát, készíts hullámokat és loknikat a hajba, hogy nőies, lágy hatást érhess el.
– Oldalválasztékot használj, mellyel csökkentheted az arc szélességét.
– Próbálj ki egy frufrut, ami középen kicsivel a szemöldök alá ér és két oldalt hosszabban lenyúlik, így ellensúlyozhatod a szögletes hatást.

Ne tedd:
– Ne viseld a hajad magasan, szorosan összefogva, mert ez a tekintetet a szélesebb állkapocsra vonzza.

 

Szív

Ha vendéged szív formájú arccal van megáldva, akkor szerencsésnek mondhatja magát, mivel általánosan ezzel a legkönnyebb és legkellemesebb dolgozni.

George tanácsa: „A szív alakú arcos szinte tökéletesek. A könnyed, puha szögek az arcon, több lehetőséget adnak, mint a többi forma. Rugalmasan választhatsz hozzá stílust.”

Tedd:– Lágyan engedd ki a hajat az arc körül, lehetőleg az állkapcsodhoz, ez segít hangsúlyozni az arccsontot és szélesíti a kissé keskeny állkapcsot.
– Próbálj ki frufrut, jól kiegyenlíthet egy szögletes állat vagy állkapcsot.

Ne tedd:
– Ne válassz olyan frizurát, amivel megemeled a hajat, ez esetleg megnyújthatja az arcot.
– Ne próbálj ki olyat, amihez hátra kell fésülnöd a hajat, inkább engedd le az állkapocshoz.

 

Gyémánt

A szögletes és a szív alakú forma keveréke. A gyémánt alakú arc az arccsontnál a legszélesebb, míg az állkapocsnál és a homloknál azonos hosszúságú, de keskenyebb az arcnál.

George tanácsa: „A gyémánt alakú arc egészen szögletes, így a szögleteshez hasonlóan olyan stílusok közül válogass, melyek lágyságot kölcsönöznek.”

Tedd:
– Próbáld magasítani a hajad két oldalt, hogy kihangsúlyozd az arccsontod és ellensúlyozd az állkapcsod.
– Válaszd a leengedett hajat, így lágyságot adhatsz az arcodnak.

Ne tedd:
– Ne kösd hátra az összes hajad, a túl szorosan összekötött vagy extrém frizura esetleg durva megjelenést eredményezhet.

 

Ha érdekelnek az aktuális trendek, és a beauty világ újdonságai, látogass el Beauty blogunkra, ahol rengeteg érdekességgel várunk! Amennyiben nem csak a trendek érdekelnek, hanem szeretnéd, hogy szalonod még sikeresebb legyen, jelentkezz Termék és Szolgáltatás Értékesítés tréningünkre, ahol mindenre megtanítunk, hogy belőled is igazán profi értékesítő válhasson!