Arcformák szerinti frizuratanácsok

A megfelelő frizura kiválasztásához elengedhetetlen, hogy tisztában legyél az arcformáddal. Hatféle formát különböztetünk meg, és mindhez van olyan fazon, ami előnyösen hangsúlyozza az egyedi vonásokat. Most összegyűjtöttem neked a különböző arcformák jellemzőit, és azt is elárulom, milyen haj áll hozzájuk a legjobban!

56167980a30fa0d3bb098e7eeafdd411
Ovális arc

Jellemzői:

Kicsit emlékeztet egy szabályos tojásra, inkább keskenyebb, mint kerek a formája.

Ez áll jól neked:

Hatalmas előnnyel indulsz, ha ilyen az arcformád, ugyanis neked minden frizura jól áll – emiatt még a legapróbb hibákat kiemelő középválaszték is ideális lehet.
Az oldalválaszték és a hátra copfozott haj szintén tökéletes, de a frufruról sem kell lemondanod (nyugodtan választhatsz teli, de oldalfrufrut is).
Arra azért ügyelned kell, hogy a tupírozás nem előnyös számodra, mert nyújtja a fejformád.

Kerek arc

Jellemzői:

Egyforma széles és magas arc.

Ez áll jól neked:

Ezt az arcformát nyújtani kell annak érdekében, hogy kihozhasd belőle a maximumot, ezért olyan frizurát vágass, ami legalább a válladig ér– de még jobb, ha hosszabb fazont választasz.
Amennyiben szívesen követed a divatot, és kedveled a merészebb megoldásokat, választhatod az elöl hosszabb, hátul rövidebb formát.

Az oldalfrufru is jól állhat, viszont a teli frufrut és a Kleopátra fazont inkább kerüld.

Hosszúkás arc

Jellemzői:

Magas homlok és keskeny áll.

Ez áll jól neked:

Mindenképpen az oldalválaszték mellett voksolj, és lehetőleg olyan fazont válassz, amibe belefér a sűrű, teli frufru. Minél dúsabb formák között válogatsz, annál jobb!

A kerek arccal ellentétben neked kifejezetten jól áll a Kleopátra fazon, de a rövid formákkal is érdemes kísérletezgetned.

Sőt, igazság szerint utóbbiakkal sokkal jobban jársz, mert a hosszú haj még tovább nyújthatja az arcformádat.

Szív alakú arc

Jellemzői:

Hegyes áll, szélesebb homlok.

Ez áll jól neked:

Olyan fazont kell választanod, ami az állaidat szélesíti optikailag, miközben az arccsontod és a szemeid hangsúlyossá válnak. Erre a célra a félhosszú és a vállig érő frizurák a legalkalmasabbak, a rövid és a túl hosszú fazonok viszont előnytelenek lehetnek.

Sajnos, ha ilyen az arcformád, akkor nem igazán áll jól neked a teli frufru, viszont a két oldalra nyíló fazon segíthet kiemelni arcformád szépségét.

Háromszög alakú arc

Jellemzői:6fd5efe4d2b35d5f807e602d5c0f9c96

Széles arccsont, keskeny áll.

Ez áll jól neked:

Az oldalválaszték áll a legjobban az ilyen arcformához.

Az állaidat optikailag szélesíteni kell, míg az arccsontodat részben takarni – erre a célra az állig érő fazonok a legideálisabbak.

A hátra fésült hajat és a rövid fazonokat azonban érdemes kerülnöd, hiszen ezek előnytelen módon emelhetik ki különleges vonásaidat.

Szögletes arc

Jellemzői:

Szélesebb homlok, határozott állvonal, kiugró arccsontok.

Ez áll jól neked:

Ezt az arcformát lágyítani kell a határozott arcélek miatt. A célra tökéletesek a félhosszú, állig érő fazonok, és a laza hullámok.

Sem a túl rövid, sem a túl hosszú haj nem előnyös számodra, de az oldalra fésült, fokozatosan hosszabbodó frufruval kifejezetten jót tehetsz az arcformádnak.

Kipróbálhatod a teli frufrut is, de ügyelned kell arra, ne legyen túl határozott, kis fokozatosság itt is kell.

Szöveg: Muzsik Edina
Forrás: Muzsik Fodrászat