fbpx

2017-es őszi frizuratrendek

Az ősz beköszöntével nem csak ruhatárunkat cseréljük le, hanem a hajunkat is teljesen megváltoztathatjuk.
A nyári szünetről visszatérve jót tesz a száraz, megviselt hajnak a felfrissítés: legyen szó akár festésről, színezésről, vagy szárításról. Az idei ősz divatszínei többek között a vörös, a lila, a kék és a szürke, melyeket nagyon jól tudunk használni egyéniségünk kiemeléséhez. Mivel a hajunkkal is arra törekszünk, hogy kitűnjünk a tömegből, ezért a következő cikkben bemutatjuk a legújabb, 2017-es őszi trendeket, amikkel garantált a siker.

 1. Alacsonyan tűzött copf:

  Visszatért a köztudatba az alacsonyan tűzött copf, iskoláskorunk egyik kedvence. Ennél a fazonnál az egyszerűség áll a középpontban: a tarkód alatt fogd össze a hajad és díszítsd szalaggal, így egy igazán nőies, de könnyen elkészíthető frizurát kaphatsz. Előnye, hogy könnyű elkészíteni, és egy hosszabb nap végén is jól néz ki: nem probléma, ha kilóg egy-két tincs, az csak még csinosabbá teszi az összhatást.

 2. Platinaszőke:

  Ezt a színt csak alapos megfontolás után válasszuk! Figyelembe kell venni az eredeti hajszínünket, a bőrtónusunkat, a szemünk és a szemöldökünk színét. Azonban ne higgyük azt, hogy csak a sápadtabb, világosabb bőrhöz illik ez a szőkeség, hiszen több barna szemöldökű, melegebb arctónusú világsztárnak is volt már ilyen hajszíne, és remekül állt nekik! Hátránya, hogy az átlagosnál több ápolást igényel, mivel a szőkítés szárítja a hajat.

 3. Konty a fej tetején

  Ha egy igazi munkába, illetve iskolába járós frizurát keresünk, akkor a laza, illetve a szigorú konty lehet a tökéletes választás. Előnye, hogy nem csak csinos, de még a szemünket is védi, hiszen nem lógnak a szemünkbe a hajtincsek. Ha tovább bonyolítanánk a kontyot, akkor tehetünk bele különböző fonatokat is, ami szintén divat idén ősszel. Alul, a tarkónál simítsuk fel a babahajszálakat, esetleg rögzítsük fonással.

 4. Balayage:

  A balayage a nyári trendekből maradt ránk, de ősszel is megállja a helyét. Most egy melegebb, karamellás árnyalatot használjunk, ami tükrözi az évszak hangulatát. Ahogy minden szőkített hajat, ezt is rendszeresen ápolni kell.

 5. Fonat:

  A fonás örök sláger, viszonylag könnyen elkészíthető, mégis feltűnő viselet. Több féle technika közül választhatunk: klasszikus francia, halszálka, dupla fonás, vízesés, és spirál, kosár, virágfonat. Fontos, hogy mindig egyenes vonalban húzzuk fel a tincseket, hogy egyenletes legyen a fonat. Ma már nincsen szigorú szabály, lehet szoros és laza is a frizura. Remek lehet esküvőkre, de akár hétköznapokra is.

 6. Csavart frizura:

  Aki nem szeret fonni, annak tökéletes megoldás a csavart frizura. Egyszerűen csavarjuk fel a hajtincseinket és rögzítsük csatokkal. Jó szorosan és lazán is, otthon is könnyen elkészíthető. Itt is létezik több féle technika, a félcsavarás, a jobb oldalról bal oldalra való csavarás, a tarkónál keresztezés. Ezzel a módszerrel egy laza, hétköznapi viseletet kapunk. A kész hajat csatokkal díszíthetjük.

 7. Elrejtett szivárvány:

  Ha szeretnél egyedi lenni, de közben eltitkolni a munkahelyeden színes tincseidet, akkor ezt a frizurát neked találták ki. Kívülállók csak az eredeti hajszínt látják, viszont a haj alsóbb rétegei a szivárvány színeit rejtik.

 8. Bob:

  Ez egy örök klasszikus, válasszuk akár a rövid, akár a hosszú típusát. Legtöbbször előre hosszabbodó, hátul pedig megszedett haj. Hátránya, hogy mindig formázni kell a tökéletes megjelenéshez.

 9. Laza hullámok:

  Ez a trend is a természetességet hangsúlyozza. Mivel a nyáron megviselt, és száraz hajunkat akarjuk feldobni, próbáljuk meg elkerülni a hajvasalót. Inkább tűzzük kontyba vagy fonjuk be enyhén nedves hajunkat. Akár a fentebb említett csavarásos módszert is használhatjuk. Ha nagyobb, erősebb hullámokat szeretnénk, akkor pedig használjunk csavarót.

 10. Bold pixie:

  A bold pixie a 70-es évekből származó fazon, ami viszont már többször is visszatért a divatba. Előnye, hogy könnyen kezelhető és extravagáns megjelenést ad. Fontos, hogy viselője stílusos, nőies legyen, hiszen ezt a kicsit férfiasabb hajat tudni kell viselni. Tehát csak igazán bátraknak ajánljuk! Ajánlott wax és hajlakk használata a formázáshoz.

 11. Természetesség:

  A felsorolásban szereplő legegyszerűbb frizura, mivel ez a „ne csinálj vele semmit” kategória. Eredeti hajunkat általában nem szeretjük és egyenesebbet, göndörebbet, színesebbet szeretnénk. Idén ősszel viszont az a divat, ha büszkén felvállaljuk természetes tincseinket.

Szerző: Bődy Alexandra